growing

Saker går inte som på rälls här men efter några diskussioner med min värdfamilj har vi kommit överrens om att försöka lösa problem och så ska jag se vad jag vill göra efter semestern.. 2,5 vecka till Hawaii och i helgen ska vi ha middag och mys hos Olivia och San Francisco på söndag. 
hej hå utmaningar och problem hantering..
 
 
Golden Gate Bridge 
 
 

SJ Giants

Heej! Idag har jag haft hemlängtan och skulle väldigt gärna få en bamsekram av min mamma! Men här är jag helt själv, lååångt borta! buuhuuu
 
Hade dock en trevig eftermiddag med poolhäng med Olivia och sedan åkte vi för att kolla på en San Jose Giants game. Fick mersmak och ser fram emot en San Francisco Giants match! 
Så detta var som ett c lag till SF giants kan man säga och anläggningen och planen är inte i närheten av det "riktiga laget" men endå väldigt trevligt och bra att man kommer nämre planen . 
 
Lägg märket till bergen och palmerna i bakrunden på bilden här nedan - det är så naturen är här, ganska så underbart!
 
 

Arts and crafts

hej!
I fredags var jag tvyngen att vara hemma på baksidan några timmar med barnen då vi hade städerskor som kom. Så då tog jag fram pyssel och målar-lådan. Jag tog också fram sugrör och visade dem ett nytt sätt att måla på, de tycket speciellt Makenna var roligt och gjorde teckning efter teckning. När städerskorna var klara skjutsade jag Makenna till några kompisar och tog med mig Addy till poolen. Vi var vid poolen bara ca 1,5 timmar vilket var väldigt lagom. Sedan mötte vi upp med Olivia för lite frozen yoghurt :)
Igår blev det mer jobb än väntat och förutom timmarna på morgonen så fick jag jobba på kvällen också. Så mitt på dagen blev det att göra lite ärenden och luncha med Olivia ( ja vi slösar alldelses för mycket pengar på mat) och sedan åkte jag hem och somnade för att sedan vakna upp lagom till jobbpass nr 2 .
Idag är försa och enda lediga dagen i veckan men det blir för tajt att åka in till SF för vi ska ju se en baseball match idag i San Jose. Så jag ska försöka motionera lite och sedan poolhänga med Olivia. Haha gud vad jag skriver Olivias namn hela tiden, men vi umgås i stortsätt varje dag så det är ju inte så konstigt - skönt att ha en kompis nära till hands ;) 
 
 
 

Pimp my glasses

Pysselpingla som jag är så har jag haft ett lite projekt för mig och nu är det klart.
När jag kollade på Pearl Harbor filmen sist så blev jag inspererad av ett par solglassögon som Betty hade på sig. Så efter filmen fick jag en idée om hitta liknande glassögon. Så efter en stunds sökande på Internet inser jag att några sådana inte finns att köpa så istället söker jag efter ett par vita vintage solglasögon - och jag hittade ett par! Dock kostade frakten lika mkt som själva glasögonen men jag ville ha dem så jag beställde dem. Sedan åkte jag till Micheals (ni vet pysselaffären som jag älskar) och kollade om de hade något som jag kunde dekorera med. Wohoo jag hittade det jag sökte efter och lite till! :D
Så med superlim och mycket pillande så har jag nu mina one of a kind sunglasses ready for Hawaii!! :D 
 
 

Camps

Hej!
Veckan har flytigt på bra med mkt skjutsande på barnen. De har nämligen börjat med sina camps så då får jag hämta,lämna och se till att de kommer rätt.
Kyles camp heter Golden Eagle summer camp och jag skulle jämnföra det med sommarfritids fast de helatiden har olika sportaktiviketer. Makenna går denna vecka på vollybollcamp och ska börja på något nytt camp nästa vecka. Addy är på preeschool mån,tis och onsdag. Så tillexempel gårdagen såg ut så här för mig - vara med Kyle på morgonen och sedan åka och lämna honom på sitt camp, åka tillbaka eftersom han hade glömt shorts. Sedan hade jag paus tills klockan var 3, då åkte jag och hämtade Addy på preeschool sedan hämtade jag Makenna hos en kompis och sedan plockade jag upp Kyle från camp. Gav barnen lite mat innan det var dags för kvällsaktiviteter, jag tog med mig Addy och skjutsade Kyle till hans fotbollsträning. Och denna dagen vara bara 4 timmars jobb..
Idag jobbar jag bara 3,5 och ska hämta och skjutsa mest. Imorgon och på fredag är det dock 10 timmars jobb och sedan 4 timmar på lördagen. 
Tror vi åker in till San Francisco i helgen och så på söndag ska vi kolla på en baseball match. Det är typ B-laget till SF Giants och heter SJ Giants (San Jose) men det blir jättekul!! Första gångerna jag kollade på baseball så fattar man ju typ ingenting men nu fattar jag det mesta så det blir väldigt spännande. Jag är också glad att jag ska få använda mina nya Giantskläder :D
 
 
Stanford baseball game 

Napa Valley

I dag blev det road tripp till Napa Valley!!
Det är ett område över San Fransisco med massor med olika vinfarmar. Vi var 6 tjejer som åkte och jag körde, måste säga att jag är lite stolt som körde rätt hela vägen! Det tog över 2 timmar dit så 4,5 timmars körning idag, mestadels på 5 och 4 filiga vägar - tänk vad min körning har utvecklas under mitt år här i USA!
Iallafall så började vi med att åka till den kända skyldet (jag visste dock inte om den haha men tydligen är den känd). Sedan åkte vi till en farm som erbjöd vinprovning och man kunde köpa hemmagjorda ostar,choklad,sylt m.m. Vi körde vinprovningen och jag smakade ett så jäkla gott vin så jag var tvungen att köpa det!
Innan jag smakade på det sa han som serverade "have you ever tasted sunshine before? if not you will now" och det var det godaste vinet någonsin!! Så jag och Olivia har nu planerat in en vinkväll då vi ska dricka lite mer sunshine! :)
Grejen är den att man bara kan köpa deras viner där och inte i några affärer. Så det är väldigt vanligt att människor som bor här åker upp dit för att fylla på vinförrådet hemma.
Det var ett väldigt mysigt ställe som vi hamnade på och de grillade mat utanför så det doftade jättegott. Vi köpte också ett rött vin, ostar och kex och satt utanför på piknickområdet och njöt! 
 

Painting

 
Här är resultatet från gårdagens måleri.
 
 
 
 
 

Good Days

-En tredje riktigt bra jobbdag på raken!
Så idag var tjedje dagen då jobbet inte kändes så där segt och jobbigt som det gjort tidigare! Vi har gjort många roliga saker den här veckan! Min hostmum har också börjat sitt nya jobb, vilket resulterar i att jag vågar ta för mig mer och känner mig mer bekväm och barnen måste lyssna på mig- vilket gör allt såå mycket lättare!! Igår hade jag hand om endast Kyle på dagen och vi hade jättekul tillsammans. Idag tog jag hand om alla barnen och vi åkte till down town och hade bagel-lunch. Sedan åkte vi till spelhallen som jag och kyle var i början av veckan, så barnen fick spela lite spel där och så avslutade vi med frozen yogurt! 
Det är tredje dagen irad som jag äter glass där och hon som stod i kassan kännde igen mig hahah va fan de måste ju undrar vad jag är för något yogurt-freak!?
I måndags köpte jag lite målarprylar och idag fick jag humöret att måla en bild. Jag kollade på några av mina foto-bilder och fick insperation från en bild tagen i New York. Så på morgonen började jag skissa och senare på kvällen när jag var ledig började jag måla. Man blir så inne i det och jag kom på mig själv flera gånger sitta med öppen mun och måla helt maniskt. Det tog flera timmar att bli färdig men jag blev nöjd med resultatet! Blev faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle bli!- Har ju inte målat sedan skolan och aldrig med detta typ av färger eller papper. Svårt också att måla detaljer med färg! Så jag är nöjd jag sedan förstår jag att andra kanske tycker det ser dåligt ut men jag uppfullde förväntningarna på mig själv, So I don´t care! ;) lägger ut en bild imorgon på bilden.
Efter måleriet åkte jag för en sen middag med några andra au pairer, 3 av dem träffade jag för första gången men de var några tystlåtna jäklar så inget klick eller någon vilja att träffas igen. Dock ska jag hitta på något med mina vänner (som pratar) i helgen. Jag är ledig några timmar mitt på dagen imorgon, så får se vad jag kan klämma in. Men på söndag är jag ledig hela dagen så då kanske det blir vinprovning på en vinfarm. 
 

Yellow square

Kommer ni ihåg att jag berättade att jag dödat gräset då jag glömde att ta bort en water slide !? Jag lovade bild på detta och här har ni det.
-Nää precis, jag överdrev inte när jag sa Dödat gräset! haha ser dock väldigt komiskt ut och jag är väldigt glad att jag nu kan se lite grönt gräs komma ut emallan det gula! ..
 
 

Happy Hallow

Idag började dagen med lite tårar då jag fick höra farmor och farfars röster för första gången på 8 månader (ja det är 8 månader sedan jul nu) Saknar dem men blev glad över att höra att de kanske kommer och hälsar på.!..
Efter lite tårtork gick jag ut för att börja jobba, efter frukost åkte jag, Addy och Kyle iväg till Happy Hallow. Det är ett ställe med ett zoo,lekplats och karruseller. Kan jämföras med Kolmåden kanske.
Det var jättekul och vi stannade i 4,5 timmar. Min favoritdel var att mata getterna. Jätteäkligt egentligen att låta djur slicka en i handen (haha ja jag har bacillskräck) men man kommer så nära dem och jag fick någon slags flashback från när man var typ 4 och matade gätterna på Ölandsdjurpark.
Barnen hade jättekul och de var glada och nöjda hela dagen. När vi kom hem så tog vi det lungt i en timma för att sedan ta Kyle till taekwondo . Sedan var det middag och senare kom Kristina hem och jag åkte iväg för att käka lite frozen yogurt med Olivia och Maria. - En bra jobb-onsdag! :)
 
 

Let´s go to the beach

 
Här är bilderna från Santa Cruz - Sjukt nice beach ellerhur!? 
 
Igår hade jag en riktigt bra dag då jag fick mestadels bara ta hand om Kyle och göra roliga saker med honom. 
Så han och jag packade ihop baseballutrustning och tog varsin sparkcykel och åkte och tränade baseball. Sedan åt vi brunch på ett bagel-bakeri och sedan åkte vi till en spelhall och spelade spel, askul!
Senare på kvällen hann jag med lite fotbollsspel innan det var dags för lcc-möte. Vi hade Lcc-mötet på ett mysigt cafe i Palo Alto som vi obsarverade kommer bli ett perfekt ställe att luncha och spana in killa på ;D 
 

Santa Cruz

Igår var jag alltså i Santa Cruz, det var jättefint och trevligt!
Först när vi kom var det dock kallt och molningt. Och det höll i sig i ett par timmar men sedan bara vipps så var solen framme och man kunde steka på stranden. Jättemånga sällskap /familjer var där med stora filtar och tält och grillade. Så efter några timmar med grilldoft osandes omkring oss blev vi hundriga och åkte till ett hamburgarställe. Stället hette Bettys Burgers och det satt som en smäck! 
Jag ska definitivt börja åka oftare till Santa Cruz! Jag och Oivia har bestämt att nästa fredag som vi båda är lediga så ska vi dit och hänga vid stranden och lyssna på livemusik.
Tog lite bilder från Santa Cruz men såklart glömde jag min kamera i Linns bil så det får komma lite senare. 
Senare på kvällen skulle jag åka och hämta Olivia på flygplatsen. Hon har varit i Vegas och LA med sin familj - Jag vill också dit!! ;) Utmaningen avklarades felfritt och tänk vad jag mognat som vågar åka kl 11 på kvällen till en stor flygplats som jag aldrig varit på, helt själv. Saker och ting är lättare än vad man tror - det gäller bara att våga! :) 
 

The beach

Här är det väldigt tidig morgon, väntar på att bli upphämtad av mina kompisar så ska vi åka till Santa Cruz! 
I Santa Cruz finns det en jättefin strand och den liger ca 1 timme ifån oss, men det gäller att åka tidigt annars kan det ta flera timmar till!...Bättre Uppdatering följer . Ha en bra dag allesammans!
 
 

Grace Kelly

Nu har jag vid två tillfällen hört att jag ser ut som Grace Kelly. Första gången så tänkte jag bara jaja och så inget med det, men nu när jag hörde det andra gången så var jag tvungen att kolla upp hur hon faktiskt ser ut haha ja jag visste knappt vem hon var (skäms). Iallafall - Jag fattar att folk bara säger så för att vara snälla men jag hittade faktiskt två bilder som var lite lika, vilket var roligt. Dock ser jag ingen större likhet förrutom än på dessa bilder men Tack tack ni som tyckte det - hon är ju sjukt stilig! :D 
 
 

My Miami

Här kommer lite bilder från Miami som jag kom på att jag inte lagt ut än. Jag åkte ju till Miami för andra gången för ca två månader sedan. jag var där med min Franska kompis Isaline och vi hade så jäkla kul!
Megadrinkar,sol, bad och fest! 
Den bästa resan som jag varit med om! 
 
 
 
 

2 laps

Good morning ! Ja här är det lördagsmorgon fast jag vet att en hel dag redan har passerat i Sverige. Sjukt att det skiljer 9 timmar!! Jag har det bra här i Kalifornien och igår var första dagen på länge det inte var smältandevarmt. Jag brukar vakna på nätterna pga värmen, men inatt sov jag så gott med täcket på till och med mmm! 
Det var jätteskönt att springa i lite mildare temperatur igår också och jag var nära på att testa springa ett till varv på Dishen... Idag är kanske dagen. Jag har gett min tusan på att någon dag springa två varv på dishen!! Kanske får börja träna mer och köra 1,5 varv till att börja med. Det är roligt att jag första gången gick rundan, sedan sprang jag med stopp och sedan knäckte jag mitt mål med att springa hela utan att stanna och nu SKA jag utmanna mig själv och klara två varv ( någon dag) Men måste passa på med mitt försök när det inte är för varm för då lär jag svimma.. Jag vet att jag kan klara det, gäller bara att ge sig fan på att! 
Hade barnen 13-23 igår men fick en nice paus då familjen skulle ut och äta och jag fick följa med. Vi åt på en Mexikansk resturange. Älskar att gå på resturanger här som är så otippade att vara bra. Som den här tillexempel, den låg helt själv brevid en större väg och var som ett litet hus med blått tak. Sedan inne är det väldigt enkelt och mexikanska möbler. Det finns många resturanger med personlig touch och alla amerikanare har sina egna små favoritställen. Mexikansmat då, hur är det? haha det enda jag kände igen på menyn var burritos och taco. Slutade med att jag tog samma som en annan och då var det ris,räkor,salad och en slags bönmix. STARKT!! ååå jag och min känslighet för kryddor!.. Jag åt endå men kunde inte njuta men salladen och bönmixen var milda och goda haha. 
 
 Appelsinträdet på vår baksida

4th of July

Jag blev sedan tillfrågad att följa med familjen på deras 4 juli firande! Och jag är glad att jag följde med för det var jättemysigt och fint gjort och riktigt amerikanskt.
Så varje år firar alla som bor på Kristinas föräldrars gatan 4 juli tillsammans med vänner och familj. De dekorerar gatan, tar ut bord, fixar mat och dryck och annordnar roliga lekar. 
De stänger också av gatan då de gör en egen liten parad. När vi kom dit ser vi dekorerade träd och flaggor och ballonger. Barnen springer på en gång och dekorerar sina cyklar, som de ska ha i paraden. Sedan är det en man som spelar musik och alla barnen med sina dekorerade cyklar går en liten parad. Sedan var det lekdags, jag och Kristinas syster Diana bildade ett lag och tävlade i att äta godissmöre och kasta vattenballong till varandra. Sedan var jag med i "chubby bunny" tävlingen (knubbig kanin) och det går ut på att stoppa min marsmallows i munnen och kunna säga chubby bunny tre gånger och sedan stoppa in en till osv... gissa vem som vann - haha ooohh yeah i´m the chubby bunny master!!! :D (jag och en doktor från Italien) Usch man börjar dregla och hade jag tagit en till marsmallow så hade jag nog spytt. Men det gjorde jag inte och jag fick istället som segrade ta på mig "chubby bunny vinnar hatten" och ta segerkort som ska upp på the wall of fame, där kort på alla vinnare från alla år sitter.. sedan var det mat och fika och det hela avslutades med lite smällare. Efteråt åkte jag till mina kompisar som var på en fest. Festen var ganska lam men det var kul att träffa lite nya människor!
- En bra 4th of July!! :)
 
 

The movies

Igår fick jag en rolig dag med barnen. Jag packade matsäck och packade bilen med cyklar. Sedan åkte vi till en fin park, vi hann bara vara där en liten stund för sedan skulle vi på bio. Jag som älskar tecknade/animerade barnfilmer och tyckte att det var jätteroligt och satt och skrattade mig igenom hela filmen. Alla barnen skötte sig men mot slutet av filmen ville Addy sitta i mitt knä och somnade...
Sedan blev det lite stressigt, laga middag, käka middag, snabb storstädning medans Addy skriker och gråter för att hon är trött, dusch/bad och läggdags - och till slut lungn och ro!!...
 
Idag är det 4 th of July, USA´s nationaldag. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra dock, har inte kunnat planera  något då jag inte vetat om jag är ledigt. Men frågade i gårkväll och jag är ledig, familjen ska till morföräldrarna på stort årligt firande, men det är bara barnen som frågat om jag vill hänga med, så vet inte hur föräldrarna ställer sig till detta ( även fast jag frågade pappan igår och han sa att jag kunde hänga med, men det känns som om det är mamman som bestämmer..) hmm skulle önska att jag fick mitt schema i tid och att jag fick redan på saker...
Men Happy 4th of July på er alla där hemma !! Även fast det måster vara den enda amerikanska helgdagen då amerikaner är lediga med inte svenskar, men inget att gråta för mina vänner - vi har sjukt många fler lediga helgdagar och semesterdagar i Sverige än här. Länge leve Sverige, USA och Ledighet!! 
 
 
Bilden är från en 4th of July parad i Rhode Island förra året, vi vara bara där en jättekort stund då det var sjukt varmt den dagen. 

Run

Vaknade utan att veta när jag började jobba idag, efter frukost fick jag ett sms att jag startar 12 . Okej på med de nya löparskorna och iväg till The Dish. 
The Dish är den perfekta springrundan, med backar och jättefin utsikt. Det är kämpigt att ta sig igenom den då det är stora backar överallt och väldigt varmt. Men jag klarade hela utan att stanna idag också och min löpning blir bättre och bättre för varje gång. Jag som verkligen har ogillat att löpträna har helt bytt inställning och gillar att både springa men framförallt kännslan efteråt. Klapp på axlen och en iskall dryck bjuder jag mig själv på efter rundan! U go girl! 
 
 
 

booked

Vad gjorde vi för kul igår nu da - jo jag fick sitta med datorn och vänta 3 timmar på att barnen skulle vakna, haha. Helt okej för mig endå för då kunde jag skypa med mamma. Sedan cyklade vi till en park och efter en liten stund där så var det dags att hämta Addy igen. Lite glass hann vi med efter Addys upphämtning med.
Efter jobbet åkte jag till fotbollsträning och spelade i en timme. Man blir ju aptrött med smålagsspel så länge, och många stannar till och med ännu längre!
Fick härligt besked från min kompis Nadine också - Nu är Hawaii resan bokad så i Augusti åker vi en vecka till Hawaii, så himla underbart! 
Nadine är en kompis jag hade i Rhode Island, riktigt snäll och bra tjej - tror vi kommer ha jättekul tillsammans på Hawaii!!
 
 
Jag och Nadine i Boston

Aloha

Såg World War Z igår och den var jättebra! Den lär ju visas i Sverige också och då tycker jag att ni ska gå och se den. Brad Pitt har huvudrollen och det är ett virus som sprids bland hela jordens befolkning och det blir Brad Pitts uppgift att hitta ett botmedel för detta!..Även fast de smittade blir zombies och vill bita andra människor så är det jäkligt bra gjort och trovärdigt.. Efter filmen tänker man på vad som faktiskt skulle kunna hända i världen och får filmer tankeverksamheten att jobba -  så är det ett tecken på en bra film! :) 
Nu har det också blivit bestämt att jag inte hänger med Olivias familj i helgen. Men Hawaii ska bokas! Vi minskade ner dagarna för att få ner priset lite och jag får leva på 60 dollar i veckan nu i 5 veckor och så nästa månad blir det att snåla ännu mer.. men det blir det nog värt!
Just nu är det så många platser som jag vill åka till och saker att göra, om någon känner för en sponsring så säg till haha. nää men det är ju tur att jag ska stanna här ett tag så att jag hinner göra det mesta innan jag drar hemåt igen. Ska dock planera ihop en roadtripp-resa som jag ska visa min familj och hoppas på att de nappar och kommer hit!!! :D 
 
Idag kommer bli första dagen då jag bara har hand om de äldre barnen- Kul!! , hoppas vi kan åka någonstans tillsammans (jag ska fråga om six flags eller något vattenland och om vi inte kan det så kan vi ju alltid åka till club poolen). problemet är bara det att den lilla ska hämtas igen vid 3 så vi får se vad vi kan hitta på. ..
 
 
Addy och Kyle med ansiktsmålning a la Emma 
 

Mini golf

Idag var det 33 grader och jag smälter!! Jag Addy och Kyle åkte och spelade minigolf, jättekul men så jäkla varmt! Efter 8 hål så är Addy helt slut och helt röd i ansiktet. Hon får aggera hejaklack resterande hål. Sedan gick vi inomhus, där fanns det massor med olika spelmaskiner och då fick Addy tillbaka energin och de spelade ett tag...
Nu har jag precis slutat och orkar inte göra något i denna värmen så jag kommer bara vänta tills Olivia slutar också. Då ska på bio och en ny svensk tjej ska hänga med. Hon kom för en vecka sedan och bor också i Los Altos så nu hoppas vi att hon är trevlig och go 
 
 
 

Water slide and shopping

 
 
Här är lite blider då jag lekte med water slid-en med barnen. Det var jättekul men nu har jag ju totaldödat gräset som var under!! det blir så jäkla varmt så lämnar man något på gräset så dör det. Och jag höll på att ta bort den direkt efter vi var klara med den men det var så mkt vatten i den och blöt så jag tänkte att den kunde torka lite först... Såklart glömmer jag skiten så nu har vi gult gräs i en stor fyrkant på baksiden - So sorry host parents och trädgårdemästare!! 
 
Sista bilden förreställer mina senaste iköp (som jag egentligen inte har råd med) Nya Ray Bans, shorts,tjocktröja och träningskläder. Även fast det ekar i plånkan nu så är jag nöjd! ;)
 
 

PRIDE

Heej. Igår åkte vi till Pride paraden i San Francisco. Jag visste att den skulle vara stor men tydligen är den till och med Världens största Pride festival! 
Vi var inte bara där och kollade på paraden vi var faktiskt i den!
Så Olivia känner en amerikansk tjej och de hade anmällt sig till att gå i paraden för ett företag och även vi gjorde detta. Det var väldigt roligt och jag tror vi fick se mer än om vi bara skulle kollat på paraden för nu fick vi ju se alla vagnar och grejer när de förberedde sig och sedan när de gick ut ...
Massor med galna människor fick vi se med och galnaste var som ni kommer se på en av bilderna - En kvinna med snopp!!!! Jag skojar inte!!!.