Still alive

Hej och förlåt för att jag inte bloggar men det känns inte så kul när jag inte kan lägga ut texterna med bilder... Dock kommer det komma en lösning på det och min blogg kommer bli rolig att följa igen. Lösningen kommer att bli en dator! Jag har alltså inte haft tillgång till en dator på 3 veckor och jag börjar bli desperat!! Jag väntar på att Apple ska ge ut sin nya dator och då förhoppningsvis sänka priset på den gamla ;) svindyr dator kommer det bli men tänker att det är värt att investera i en dator som jag även kommer ha sedan i skolan!

Men vad har hänt da - så mycket!!
Jag har två kompisar som jag hänger mycket med och så träffar jag andra titt som tätt också. Vilken skillnad det är här jämfört med RI med tanke på au pairer!! Här kan jag träffa kompisar varje dag - och det gör allt mycket roligare och enklare!

Jag har varit i San Francisco nu och ack ack vilken fin stad!!! Sedan har jag besökt lite olika shoppings centrum och lite annat smått och gott. Den enda nackdelen med att träffa kompisar varje dag är att man får tanka hela jäkla tiden och mestadels av lönen går till fika och middagar..- men det är det ju värt :)

Med familjen går det bra även fast jag fortfarande väjer mig med hur det ska vara...
Det är väldigt svårt att komma till en främmande familj och vara framåt och initiativtagande samtidigt som man inte ska ta så stor plats och inte vara i vägen och lära sig hur familjen vill att man reagerar och är.... Det får ta lite tid!


Swedish girls

Heej!
Jag försökte skriva ett inlägg förra veckan men det gick inte att ladda upp så nu blir det en snabb sammanfattning av veckan... Jag har träffat 10 svenska au pairer från två olika organisationer . Jag var på middag med 4 av dem och sedan träffade jag en tjej som heter Olivia två gånger och då åkte vi till Ikea och till ett mall. Sedan igår träffade jag tre svenskor på mitt lcc möte. På mötet målade jag ansiktsmålningar på barn och det var faktiskt roligt! Iallafall så träffade jag Linn där som jag klickade med och hon frågade om jag efter lcc mötet ville följa med och träffa hennes svenska kompisar. Så vi åkte till standford och solade på gräset vid skolan. Det var 3 andra svenska tjejer som vi mötte upp och jag kände att jag klickade med alla - jättekul!!! Synd bara att två av dem åker snart hem och Linn åker om 3 månader, men en tjej från Dalarna stannar enda till april! :)
Efter vi solat åkte vi till Ikea för att äta en köttbulletalrik- mmm!!
Så nu flyter det på bra här, det går åt pengar som fan till mat och fika bara så måste komma på ett budget system .. Haha.
Idag är det iallafall måndag och 10 timmar jobb väntar! ..


Mother's Day

Idag var det morsdag! Och Varje år denna dag så äter familjen brunch på en utomhus servering tillsammans med kristinas släktingar. Det är väldigt synd att jag inte tog med mig min kamera för det var ett riktigt fint ställe !! Kristinas familj var också helt underbara och super snälla! När vi sa hej då sa de välkommen igen till Kalifornien och välkommen till familjen!.

Sedan gick jag runt i området så nu vet jag området bättre och bättre för varje dag. Sedan tog jag bilen till ett mall men FAN för bilen säger jag!! Bilen är gamla och nyckeln är bokstavlig ihoptejpad. Det var Omöjligt att starta skiten !! Efter en kvart tog jag hjälp av en man - som inte heller kunde starta den , sedan kom en annan och ville hjälpa mig och han kunde inte heller men så fick han igång den. Jag frågade hur han gjorde och hans svar var "jag vet inte"! Haha såå familjen får ta och fixa det för det är fruktansvärt itererande att inte ens kunna starta bilen (som jag ska köra med varje dag) nyckeln går att sätta i åt olika håll också så det är ju inte som det ska! Synd att det tog så långt tid att starta den för mig idag för jag hade precis gjort mina naglar och när man blir förbannad skiter man i att vara försiktig så jag pajade 4 av 5 fingrar på högerhand - Great!!

Tog lite bilder idag på min promenad men jag har fortfarande ingen dator och mobilen verkar ha problem ladda upp bilder...


Stanford baseball fireworks


First friday

I går var det fredag och jag fick ta Addy till parken och sedan gjorde vi pannkakor till lunch. Hon är en kräsen Donna, så efter hon slickat på pannkakan så ville hon inte ha mer - ööö glöm det var mitt svar, och tillslut åt hon upp nästan hela pannkakan... Hallå det är pannkakor?!?!
Sedan gick vi till skolan där Kyle hade framträdande i sång med sin klass. Efter skolan hämtades Kyle och kördes till baseball match , efter hans match åkte allihopa till Stanfords baseball match. Det var väldigt roligt och efter matchen hade de super fina fyrverkerier!
Det som är jobbigt just nu är att jag inte vet när jag jobbar, jag har ingen telefon och ingen dator. Det som känns bra är att jag tror det kommer bli bra, jag gillar barnen och föräldrarna är snälla. Kristina sa igår att hon var väldigt nöjd hittills vilket kändes jättebra att höra!


Brave

Det var ett känslosamt och jobbigt hej då till Anna, Peter, Catherine och Camilla!! Jag saknar dem redan !!!!
På flyget från Boston till San Francisco tänkte jag "fan va modig jag är " och Jaa det är jag banne mig- det är inte helt lätt att flytta någonstans man aldrig varit, till en familj man aldrig träffat och inte veta vad som väntar!...
Nu är jag iallafall på plats i los altos. Det är lite jobbigt men det får det vara i början, just nu känner jag bara att jag skulle vilja träffa min familj och familjen i Providence! Det är väldigt annorlunda här! Familjen är extremt annorlunda jämförelse med familjen i providence! Det är stress och fläng hit och dit som gäller. Mamman gör scheman på Alla aktiviteter som gäller och de är fruktansvärt många! Idag så skulle Makenna och Kyle skjutsas till skolan , Makenna hade fiolen med sig. Efter skolan skulle Makenna ha teater och Kyle skulle hämtas. Hem fort för att göra 15 läxa och sedan byta om och köras till fotbollsträning. Sedan hämta Makenna för att ge henne 10 min på sig att byta om till soft ball match. Sedan kör mamman henne till matchen, pappan hämtar Kyle och jag är hemma och passar den lilla tjejen. Sedan ska pappan hämta mig och Addy till soft ball matchen och sedan åka med Kyle till hans scout avslutning. och det var EN helt vanlig dag här i los altos ! Så som ni förstår så måste jag få tid att komma in i det hela och på detta har jag en förkylning ( hoppas det inte är allergi mot katterna)


Time To say goodbye

Nu är dagen här vilket är väldigt konstigt , jag ska flytta ifrån min nyfunna extrafamilj och flytta till en annan familj- som jag aldrig träffat!! ... Resefeber - inte så farligt ! Men jag hade stora packnings problem och lösningen fick bli att lämna en stor IKEA kasse med saker som jag får hämta nästa gång jag hälsar på :)
Imorgon kl 08 går bussen till Boston sedan 12 till Minneapolis sedan byte 16 till San Francisco ! Jag har aldrig rest med så här mkt väskor - spännande haha


Rihanna

Äntligen efter 2 inställda konserter och 3 år fick jag nu se min favoritartist - Rihanna!! :) tyvärr var jag inte lika uppspelt som de tidigare gångerna (troligtvis pga att de blev inställda) och denna gång fick vi sitta och vänta 3 timmar!!! Folk blev lacka och började bua. Vi satt på golvet så när hela arenan buade eller gjorde ljud ifrån sig kom det ner till oss och det var häftigt!! Fuskigt att celtics spelarna och burins spelarna får den känslan varje match...
Men hur va det då - om vi har sett videon som jag lagt ut så förstår ni nog att det var riktigt bra!!! Rihanna levererade och konserten var riktigt bra!! Alla stora hits som hon haft + nya låtar , riktigt bra mix och riktigt go känsla och stämning !!! As häftigt med så mkt energi på ett och samma ställe - whooo !!


Rihanna


Good bye party

Igår hade jag min hejdåfest. Alla mina au pair vänner var på plats. Några av Anna och Peters vänner var också där som jag träffat under året men tyvärr var det många som fick förhinder.
Men det var väldigt trevligt och jag är så glad att så många kom. Många hade med sig en present och de var jättefina. Av Anna och Peter fick jag väldigt mkt saker, jag fick en bok om RI., magneter på alla stater som jag varit i, dyra fina Alex and anni armband , en keps och imorgon kommer en fotobok på mig och barnen! Väldigt snällt och fina presenter!!
Imorgon är det Rihanna konserten - låt oss se om det blir tredje gången gilt eller om hon ställer in igen ... För övrigt börjar det bli pirrigt för flytten och jag har ett stort problem med packningen! - två dagar kvar!!!


Party in the USA

Livet leker här i Miami och det har blivit megadrinkar varje dag! Våra plånböcker gråter men vi kör med mottot "är det semester så är det" ! :)
Det roliga är bara att det inte finns normalstora drinkar (inte där vi har varit iallafall) vi trodde vi beställde en normal drink och så kommer de ut med dessa 1 liters drinkar. Haha det tar mellan 2-3 timmar att dricka klart och kostar skjortan ( runt 25 dollar st) ...

Igår åkte vi till everglades . I everglades finns alla alligatorer och vi åkte på en tour. Jag gjorde ju även detta förra året men denna gången var det bättre och vi avslutade everglades med att hålla i en bebis alligator ! Vi hade sån sjuk tur med vädret igår för det regnade på bussresan dit sedan slutade det när vi väl var där, sedan på väg hem igen ösregnade det som in i Norden!! Herregud vad det regnade och många gator var översvämmade med vatten !
Idag har det varit varmt men molnigt. Men vi försökte få lite bränna idag och i kväll ska vi nog gå ut vår sista gång i Miami. Imorgon åker vi tillbaka till Rhode Island !