SWEDEN

Iam home!!! Jag sitter just nu på Arlanda och om en timma lyfter jag för att landa i kalmar! Det känns jättekonstigt att alla runt om mig pratar svenska och jag har redan pratat engelska två gånger med svenskar - pinsamt!!

Jag startade min resa igår kl 16 och kommer vara hemma 19 ikväll - döö vad långt tid det tar! Men allt har gått bra och det är ju faktiskt lite imponerande att jag utan problem kan ta mig på egen hand från providence till Boston till Schweiz till Stockholm till kalmar!!

Nu stannar jag i Sverige till den 27 dec för att sedan åka tillbaka samma väg till mitt andra hem i Providence!

Ska bli sjukt härligt att träffa alla igen!! När jag tänker på det börjar jag gråta haha så nu slutar jag tänka på det så jag inte får konstiga blickar på mig!

Vi ses!


Weekendclass

I helgen tog jag min sista weekendclass vilket innebar 6 credits och allt skolarbete fardigt!!
forra klassen jag tog var valdigt trakig och ointressan! men denna gillade jag verkligen och jag traffade manga goa manniskor! 
Vi hade tavlingar av olika slag sa som jepody om amerika och photo challenges. Vi hade potluck (typ knytkalas) pa fredagskvallen da alla hade tagit med sig en matratt fran sitt hemland, sa det blev valigt mycket mat och annumer fika - fran hela varlden, mums!!
sedan larde vi oss lite om amerikansk politik, hollidays och om Boston. Men hojdpukterna var rundvisning pa Harvard University och da vi fick ga in i en glob ( fick dock inte ta kort i den) .
Gloden var inne i ett museum och gjord av glas. man kunde alltsa ga in innuti den och se varlden pa ett helt nytt sett! det var valdigt haftigt, men haftigast var ljudet i globen. stod du i mitten sa horde du dig sjalv jattekonstigt eftersom ljudet reflekteras fran alla hall tillbaka till dig. och om du stod langst pa kanten av globe och din kompis pa andra sidan ( 10 meter ifran varandra) sa kunda man hora sin kompis klart och tydligt fasta att hon bara viskade!! det var valdigt coolt!!
Fick veta mycket kul om Harvard ocksa som tillexempel nakenracet de arligen har som ar pa onsdag ( tyvarr vid 12 pa natten sa kan inte kolla in det) haha hade ju faktiskt varit en rolig upplevelse att se ca 500 collage studenter sprnga runt nakna!
Harvard har ocksa en kand staty. Om du gnider statyns sko sa ska det ge dig tur! Men var student guide varnade oss - "DO NOT TOUCH THAT FOOT!!" han berattade att alla som gar pa skolan vet hur populart det ar att komma dit for att fa gnida pa skon och har sett manga manniskor ginda ansiktet och bebisar pa skon... Darfor tycker studenterna det ar roligt att gora mindre trevliga saken med skon, mest popular - att kissa pa den!!
Att notera med ar att det forsta vi mots av pa campus ar en spya haha, Detta ar ett ar varldens basta Universitet och super svart att komma in pa, campus och byggnaderna ar jattfina - skont att de att studentarna kan blanda Nytta och Noje!
 

Lights

Sa har sag det ut forra onsdagen da vi var och tittade pa massor av julbelysning!!
 
 

Lights

Idag fick flickorna göra självporträtt och så gjorde vi en ram till bilderna som de fick dekorera, fint va!?
Sedan mestadels av tiden ätit pepparkakor och ballerina kex som inhandlades igår på IKEA. Underbara svenska kakor!!! Saknar lussebullar så här i juletid men tror jag får vänta tills jag kommer hem och då blir det att svälla! :)
Ikväll åkte vi till ett jättestort ställe med julbelysning, det såg väldigt coolt ut så jag lägger ut bilder på det senare.
Jag älskar entusiasten folk har för dekorering här, förra månaden var det halloween och Thanksgiving dekorationer och nu är det jul dekoration som gäller med massor med mysig belysning! Jag ska ta en kväll och gå runt i området och se vilka som har gjort bästa jobbet.
Apropå juldekoration bidrog även jag igår till vårt hus med en julkorg. Anna hade köpt en korg och bad mig sedan försöka göra en så jag gick ut i trädgården och en halvtimme senare - vola! Blev faktiskt imponerad av mig själv , kanske skulle man ta och bli florist? ...


NYC

 
 
 
I helgen var jag i NYC och traffade Dominika. Hon ar fran Polen och jag traffade henne pa min trainingschool. I New York gick jag runt och checkade in alla juldecorationer och coola byggnader/plater. Pa lordagskvallen gjorde vi en spontan utgang och gick forst till en pubb som inte var nagot vidare sa vi drog darifran och gick till en annan istallet som var mycket trevligare forutom att det fanns gamlingar dar (ja alltsa 45+are) som stotte pa en eller ja alla..herregud!!?? Dominika och hennes vanner brukar vara ute nagra ganger varje vecka men hade inte forberatt nagot sa det fick bli som det blev och vi har bestamt att jag ska komma dit en annan helg och sa ska vi sla pa stort. Vilket nog blir pa nyar tjihu!!
gott enda att jag kommer in pa alla utestallen fast jag inte har aldern inne - det lonar sig att vara Svensk och blond i USA!
Det basta med NY vara att ga ivag fran CITY CITY typ time square, det ar for mycket javla manniskor omkring dar!!! men i downtown ar det sa mysigt med ett stort utbud med shooping och caffer !Dominika visade mig de basta stallerna och det ar verkligen ett underbart stalla att befinna sig pa!
Det finns sa sjukt mycket att gora och se i NY sa det blir att aka dit sa ofta jag kan de manaderna som jag kommer ha kvar efter nyar har pa ostsidan.
Och som ni nog markt har jag borjat lagga ut bilder tagna med min nya kamera som jag nu lart mig hur jag ska anvanda, installningar och hur jag far basta ljuset. jag alskar att ta fina bilder med den, lite annat an mina Iphone bilder!?