Midsummer

 
 
Så här såg det ut då vi firade Midsommar i Sveadal!!
 
Idag dock så har det varit jobb och shooping på schemat. Började med jobb på morgonen och svinvarmt som det var så fixade jag med en stor water slide som vi lekte med, jag tog lite bilder som jag får lägga upp när jag kan. Efter det åkte jag till ett Stort outlett. Jag som inte hade tänkt shoppa så mycket kom hem med joggingskor (behövligt dock) , en vit stickad tjocktröja, tränings-shorts och vardags shorts. Med andra ord så är jag nu Nöjd men fattig! Har inga pengar kvar och fick lämna kvar en juicy cauture mysdress som jag och Olivia tänkte köpa likadana buuuhuu...
Det var sinnessjukt varmt idag 34-35 grader och det kändes som en bastu utomhus! 
Och just nu sitter jag och Olivia på Starbucks och datordate:ar samtidigt som vi försöker planera för 4th of July som är på torsdag. Det är en stor helgdag här i USA och man firar att de är ett självstängigt land. Olivia ska med sina föräldrar till Vegas och LA under helgen och de frågade mig om jag ville hänga med! Så nu kollar vi flyg och så hoppas vi att jag får ledigt!!
Och Hawaii resan har jag ställt in på brist på pengar!! :( får se vad jag ska hitta på nu istället på min semester i Augusti..
 
Imorgon blir det nu att åka in till San Francisco och uppleva Pride festivalen !! Kanske kommer vi till och med medverka i paraden (nää du behöver inte vara gay för att medverka) - det blir nog roligt! 

San Francisco

 
San Francisco är den vackraste staden jag sett!! Ser fram emot fler dagsresor hit. 
Vill bl.a besöka Alcatraz, se på sälar, jag vill se "fullt hus"-husen och åka på valsafari. Jag vill prova på San Fransiscos uteliv och shooping ... - ja staden verkar ha det mesta! 
 
Området där jag bor kallas San Francisco Bay area och det är ca 50 min från staden. Det är lite komiskt att när jag är hemma i Kalmar säger man "jag ska åka in till stan" och menar till Baronen och här om man säger samma sak så menar man San Francisco! - Kontraster 
:)
 

Redwood Park

 
 
Här bjuds det på lite bilder från förra helgen då jag åkte till en Redwoods forest.
Jag berättade lite om det innan och det finns då många olika parker i Kalifornien med dessa gigantiska träd!
Jag fick lära mig lite coola saker om skogarna och träden, tillexempel att de är alla "syskonträd" till varandra. Men det häftigaste är ju endå tanken att ett sådant jätteträd är från början bara ett litet frö lika stort som ett havregryn - är inte det Helt fankastiskt !? 
I den parken som vi var i så kunde man åka ångtåk runt och det var ju en upplevelse i sig, jag gillar det gammla på något vis, det var mer gjort för hand -redigt ska det vara!  
Vill att ni också ska ta en extra titt på första bilden i det här inlägget ..- fattar ni hur stort det trädet är , men något som jag inte fattar är hur tusan de fick ner det.
Bilden fanns i ett litet museum och det stod att förr i tiden hade de inga masikner till hjälp med att få ner träden men att många fick sätta livet till under arbetet. Tydligen dog många på två sätt, första var under själva arbetet med att få ner träden, de blev klämda eller föll ner eller skadade sig på verktygen. Det andra sättat var efter jobbet då alla gick till pubben och söp ner sig för att sedan börja skjuta hej vilt på sina arbetskamrater... - Kanske är det bättre nu endå !!? :)

Hot

Det är SÅ varmt här i Los Altos!
Det var 30 grader igår och 32 idag och ska fortsätta vara över 30 grader hela veckan. Jag tycker nog 28 grader är den ultimata temperaturen men man ska väl inte klaga på fint väder :) 
Imorgse tog jag hand om Addy 4 timmar och vi fick skynda oss till parken innan det blev för varmt.
Sedan fick jag en paus på några timmar och då åkte jag och Oliva till hennes clubpool och chillade lite där. Sedan åkte vi in till dowtown och tog oss en frozen yogurt - gud var jag älskar det!! och så nu är jag tillbaka i huset och ska ta hand om barnen 17 till 23. Makenna har softball träning så vi ska åka dit och titta på och leka i parken brevid.
Imorgon Lördag jobbar jag förmiddag och hoppas på att sedan kunna åka till ett outlet och hitta nya joggingskor, nu när jag blivit en hurtig löpare och allt! På söndag är det en stoor Pride festival i San Francisco som vi ska åka till, det kan bli väldigt kul och intressant!! 
 
 

Soccer

Nu har jag kommit hem från min fotbollsträning och det var väldigt kul!
När jag kom satt det fyra tjejer och väntade på träningen och jag pratade lite med dem och jag såg ju direkt att de var yngre än mig och när jag frågade visade sig att de var 18 år och de frågade hur gammal jag var och haha de blev jätteförvånade. De trodde att jag var i deras ålder men det kan jag ju säga att det såg jag på en gång att vi inte var! Men tar det endå possitivt att jag ser yngre ut, vanligtvis tycker folk att jag ser äldre ut men det vill jag inte längre göra haha börjar bli gammal nu ju... 
Denna gång var vi bara tjejer men två killar i varje lag. det är asbra och kul att spela med killarna , de är alltid på g och snabba att spela med. Tjejerna är också väldigt duktiga men killarna är faktiskt snabbare i spelet! extra kul när man får höra också av en killarna att han tycker man är bra - gött 15 års av fotbollsspel var inte förgäves :)
 
Som jag hoppas att ni märker med så har jag äntligen efter ett år skaffat en personlig header och bakrund! Jag klurade ut det själv och är nöjd med att kunna göra bloggen lite mer personlig. Nu när jag fått kläm på det lite så kommer det säkert bli finnare med tiden men just nu nöjer jag mig med det här, enjoy! ;)
 
 
 
 
 

Providence

 
Här är lite bilder från min hejdå fest i Providence.... Saknar familjen och kompisarna. Men måste endå säga att jag trivs lika bra här... Antagligen för att det finns så mycket att göra och det finns många aupairer här. I Providence hade jag jättebra relation med familjen men mina två bästa vänner bodde en timme bort och det fanns bara ett fåtal aupairer i staden...Här har jag inte lika bra relation med familjen och de kanske inte har hållit allt vad de lovat, med det är en bra familj endå och det blir nog bättre med tiden.
 
Ska förresten snart på semester med Nadine som jag umgicks med i Providence. Hon har sin resemånad samtidigt som jag måste ta en veckas semester så om inte priserna ökar något sjukt så ska vi om en vecka boka en veckas semseter på HAWAII !! gud jag har alltid velat åka dit och hade tänkt åka i 2-3 veckor, men det är jättedyrt så en vecka får räcka ;) 
 

Free time

Klapp på axlen, jag gick upp i morse och sprang till ett utomhusgym, körde lite där och sprang tillbaka. Detta tog bara ca 35 min sammanlagt men var jättejobbigt och är en lagom runda att ta på morgonen! Just nu har jag ledig tid som jag inte vet hur jag ska spendera då mina kompisar jobbar och Olivias föräldrar är och hälsar på så hon spenderar tid med dem. Så just nu blir det mer tid mer datorn och så får vi se om jag får tag i någon annan ledig själ... Det är strålande solsken utomhus men det jag känner för att göra är att gå på bio! Det finns två nya filmer ute som jag vill se och ganska olika sådanna haha den första är World war Z med Brad Pitt och den andra är Monsters University. Haha vet inte vad det är men Disneyfilmer tilltalar mig!!
Då är ju bara frågan om jag hittar någon att gå med, alltså jag har tillochmed fått tanken "kan jag gå själv" men tog tillbaka tanken lika fort på jag inser att jag själv tänker "åå stackare som inte har några vänner" - när jag ser någon med en stor popcorn sitta själv i biosalongen...
 
Sedan ikväll blir det fotboll och sedan om jag inte är för trött ska jag åka och fika med lite kompisar. 
 
Idag fyller min mormor år hipp hipp hurra!! (och jag får missa ännu ett födelsedagsfirande på Öland.)
 
 

Nerd?

Är förresten väldigt nöjd med min dator!! Värsta lyckan när jag fick hämta ut den som sedan övergick till besvikelse, då datorn var jätteseg!?
Tur att jag har vänner som har mer datakunskap än mig och hjälpte mig att ladda ner en ny sökmotor. Och nu är allt bra och jag försöker nu klura ut iTunes.
Efter att ha haft samma låtar på min ipod i typ 5 år så är jag grymt taggad på att få ny musik!! Är fullt bestämd att efter virusangrepp på min förra dator aldrig mer ladda ner musik på olagligt sätt igen! Så från och med nu så betalar jag för min musik och det känns ju som en god gärning mot omvärlden (artisterna) . Men Bajs att det ska kosta så mycket med goda gärningar haha fan, efter att ha rensat hela ipoden så går jag in på iTunes och inser att jag kommer att behöva betala typ 100 kr för ca 10 låtar... hahah "jaja sluta snåla nu pemsi och tänkt på de starkars hårt arbetande artistena" ( mmm för Rihanna, Madonna och Justin Bieber m.m har ju inte cash så det räcker) .. 
Har Btw suttit inne så fort som jag varit ledig efter det att jag fick datorn. Har jag gått och blivit en datanörd eller vill jag bara bli ett med min nya älskling. svar: helt klart nummer dos! haha hur mycket jag än skulle sitta med min dator skulle jag aldrig komma in på mer komplicerade sidor än youtube...såå lite kvalitetstid med Hanna (får man döpa sin dator till människonamn?) idag också så får jag börja ett mer aktivt liv imorgon ;D 
 
Det är förresten dötsvarmt här nu! Det regnade faktiskt i förrgår och var mulet igår men idag var det SÅ jäkla varmt och det kommer fortsätta vara runt 30 c hela veckan. Det roliga är att innan man åker och ska bo i Kalifornien tänker "gud va brun jag kommer bli och jäklar vad jag ska sola" Men när man väl är här så blir man så bortskämd med sol och värme så man undviker helst direkt solljus och solar man så är det 30 i solskyddaktor som gäller. Och hur många gånger jag jag solat dessa 6 veckor som jag bott här jo 3 gånger -no kidding! Också en bra gärning mot min hud kan jag känna- gud va många goda gärningar jag boostar mig själv med så här på onsdagskvällen, en vecka utan motion och mycket snacks yea...
 
Godisaffär i Miami 
 
 

keeping it up

heej hå en lång jobbdag idag och kan ju erkänna att det tar på krafterna att leka lekar nonstopp i flera timmar med en 4 åring!!
Idag bakade vi bananbröd och gick till biblioteket och parken. kom hem igen och pysslade, badade i pool och lite andra småsaker. Direkt efter jobbet somnade jag, tur att det blev en powernap så att jag är pigger tills imorgon. 
Imorgon blir en go dag och välbehövlig, har jobbat 9 timmar varje dag hela veckan men imorgon har jag endast 3 timmars jobb. Så imorgon ska jag köra något träningspass på förmiddag förhoppningsvis. Det är så sjukt lätt att bli lat och bekväm...-det är läskigt! På kvällen imorgon blir det också en fotbollsträning. Just det ja ,det har jag inte hunnit berätta - Jag har hittat ett fotbollslag som är jätteduktiga och de hade förra året en spelare som åkte till Sverige för att spela i Allsvenskan! Men grejen är ju att jag bara vill träna och jag har olika scheman varje vecka så kan bara komma någon gång ibland. Detta var okej med tränaren och deras träningar är jättechill och roliga. Det är smålagsspel hela träningen tillsammans med killar/män/gubbar i alla åldrar - men de är duktiga så det blir seriöst spel men utan krav och man kan bara spela och ha kul. 
 
 

Finally a Computer!!

Efter två månader av datorlöshet så har jag äntlingen fått den - MacBook Pro, eller fått och fått, Köpt för många dyra slantar!!! Men ack så nödvändigt! 
Så nu är det bara att börja blogga igen. Kan förstå att min två månaders uppehållstid kanske gett er uppfattningen att tiden har stått stilla här men Nej det händer saker hela tiden och nu om en vecka har jag 14 månaders jubileum i USA. 11 månader kvar vilket just nu känns lite väl långt. Men med facit i hand vet jag att tiden kommer att gå fort och erfarenheter som tiden bär med sig kommer att vara ovärderlig...
 
Här i Kalifornien finns det otroligt mycket saker att göra och vädret är nästen alltid på topp! Naturen är helt otrolig och jag har fått fina vänner som jag kan åka runt och hitta på saker med! Vi åker ofta och lunchar sushi ( som är så sjukt god här) annars åker vi till olika mall, pooler,hikar,går på konserter,åker till san francisco med mera. det kommer bli mkt lättare nu med att planera in saker att göra och de stora nationalparkerna Yomemite och Grand Canyon ligger högrt på listan andra saker på listan är att simma med delfiner,sky jumping, color run och massor med andra grejer. Mitt problem och alla andra au pairers är pengarna... så nu blir det köpstop (förutom nödbändigheter hehe) för att kunna spara och göra upplevelse saker istället :) 
 
I helgen var jag och Olivia i Sveadal, ett ställe ute i skogen till för alla Sverigeälskare. Det är alltså en orginisation som hittar på lite olika saker under året men den största är midsommar firande vilket jag och Olivia åkte till. Vi hade blivit tipsade av många människor att det var jätteroligt där och man kommer träffa SÅ många människor där och det är fest på kvällen och dans hela natten och att man kunde campa där.... så vi planerar,tar ledigt och köper mat och tillverkar kransar... Olivias familj är på besök och vi åker dit tillsammans med hennes familj, på plats så tror vi det är ett skämt! vart tusan ska vi campa ?? vi ser folk med picknickfiltar och sedan en parkering, ingen camping. Så när vi betelar för oss frågar jag vart vi kan campa och de säger att vi kancampa på parkeringen haha okejjjj... sedan går vi runt och inser att det enda vi ser är äldre människor och barnfamiljer. som tur är är Olivias familj dö-roliga och trevliga så vi har det trevligt tillsammans samtidigt som jag och olivia dricker vårt vin och drinkar . det blir dans runt midsommarstången och det är trevligt! Men vart är ungdomarna ?? plöstligt träffar vi en 20 årig tjej som säger att hon har kompisar här och det blir fest på kvällen och att vi verkligen borde stanna.. hon hänger med oss och ska senare presentara oss för hennes vänner.. vi säger hejdå till Olivas mamma och pappa och lillebror Herman 15 år stannar med oss. Vi reser tältet, betalar tältavgift och förfestar lite. sedan beger vi oss till dansgolvet. Jättemysigt var det och jag kan tänka mig att det var exakt så det såg ut när mormor,morfar,farmor och farfar generationen var ute och dansade! På ena sidan dansgovet var det DJ med modern musik och på andra sidan klassik livmusik med dragspel. Så spelade de några låtar var och skiftare. Men nu skulle vi träffa 20 åringens vänner ....- yea... vännerna visar sig vara 15 åringar!! - fan va kul för Emma 21 år ..dock blev ju Herman en lycklig prick som stod och flirtade med tjejerna hela kvällen.. Jag träffar alltså ingen eller såg någon i tjugoårsåldern under hela dagen , eller vänta jag blev ju presenterad för en kille på 27 som när han reste sig upp visade sig vara barnvakt åt sitt lilla barn.. haha kompiskt eller vad!?.. iallafall så var det roligt fast det inte var alls så som vi hade tänkt!...
Dagen efter så hämtade Olivias föräldrar oss igen och jag fick följa med familjen Lindqvist under dagen. Vi åkte till En Redwoods forest som är ett område med gigantiska träd! på kvällen åt på ett riktigt Amerikanskt ställe och revben och bakadpotatis fick bli middagen. Olivias Familj var verkligen hur snälla och roliga som helst !