Sandy

Jag ligger för tredje dagen i sängen och är sjuk. Jag har bokstavligt talat legat i sängen och ätit och kollat på tv i tre dagar! Säger bara att den livsstilen inte passar mig!! Men jag känner mig lite bättre idag så jag jan nog ta hand om barnen imorgon...

Sedan så har ju orkanen Sandy varit här och hälsat på... Men vi här Providence klarade oss väldigt bra. Det var storm i några timmar igår men vi förlorade inte strömmen eller vattnet och idag är stormen borta. Dock var det många i närheten som fått vara utan el och vatten och 16 personer dog igår i New York ...


Halloween cupcakes

Idag så har vi bakat i flera timmar!
Först efter frukosten åkte vi till affären och handlade ingredienser som vi behövde för vårt bakande.
Vi gjorde mini capcakes som blev väldigt bra! Så kul vara att i receptet stå det att det räcker till 6 XL muffins vilket tydligen blev 65 mini muffins haha!
Sedan försökte jag göra spindel klubbor, men det var väldigt svårt att få pinnen att stanna kvar i kakan så fick bli spindelkakor bara .


creative

Igår var vi i parken där det är fullt med fina höstlöv på marken. Jag tog upp några och började fläta ihop dem och det gick så bra så jag fortsatte tills det blivit en hel krans! Blev faktiskt förvånad själv att det gick! Några kom fram i parken och ville titta och frågade hur jag gjorde.
När jag kom hem stärkte jag upp kransen med pinnar på baksidan och lite mer löv . Så nu har vi en fint pyntad dörr och jag funderar på att starta en krans-bussiness haha


package from home

I måndags åkte vi till en jättefin park och det är ju helt underbart när solen lyser på en höstdag!
Vi åkte dit med nadine och hennes pojkar och barnen hade jättekul bland löven och lekte bl.a. Datten, kurragöma, alla ekorrar byter bo och så var de rullande korvar som rullade ner för kullarna.

Sedan i förrgår fick jag en jätteglad överraskning- ett paket på posten! Min snälla mamma har ( i och för sig på beställning) packat ner vinter kläder och annat smått och gott till mig. Och snäll som hon är hade hon även köpt en jätte fin och mysig tjocktröja. Det var väldigt behövligt och den kommet användas flitigt!

I övrigt är allt bra! Jag är sjukt pank bara och ligger nu back när jag precis beställt en kamera . Ja jag har en kamera som fungerar alldeles utmärkt men jag har länge velat ha en Riktigt Bra kamera så en system kamera är just nu på väg hem till mig! :)
Peter som är producent och duktig med kameror hjälpte mig hitta en bra för ett bra pris, sjukt snällt för det måste tagit några timmar och när mitt kort inte fungerade att betala med fick jag använda Annas kort - Vilka snälla hostparents jag har!!!!


So bored

Idag blev inget som planerat!! Planen var:
Vara voluter på morgonen på ett race som var för att stoppa bröstcancer. Men när vi kör dit är trafiken helt sjuk och det tar för evigt att hitta parkeringsplats. Men tillslut gör vi det och vi får gå en Lång bit men hittar inte starten !!? Tillslut ger vi upp och tar och fikar istället... Kändes inte bra alls för jag ville verkligen hjälpa till men det var ju omöjligt att hitta!

Sedan skulle Isaline och Charlotte komma så skulle vi ha picknick men de fick inte tillgång till någon bil så de kom inte. Istället sov jag en tupplur och kollade på TV Och skypade med Karro och Hugo. Försökte dra ut på tiden för att vänta på att bilen skulle komma tillbaka så att jag kunde åka till Seekonk och handla saker till min scrapbook och halloweenkostym. Men Anna och bilen kom aldrig och det gick inte att få tag i dem... Jaha nu blev klockan 5 och jag gick till ett fik och åt sallad och pluggade lite. Klockan 7 får jag svar från Anna att de kommer tillbaka sent ikväll,.. Så kunde inte åka till seekonk heller!... Ååå en så jävla tråkig söndag!!! Jag köpte lite glass och tog med mig hem och sitter nu för mig själv och kollar på film. Det var länge sedan jag var såhär uttråkad!!


Outlet

I lördags åkte jag och mai-linh till outletet . Det var sjukt mycket folk där så vi fick inte in i så många affärer... men jag fick med mig fotbollsutrustning och mysiga vinter skor! Efter käkade vi på Panera bread som jag älskar! god fräsch mat och bästa smoothies!
Sedan åkte vi hem till mig och kollade på film och mai-linh somnade i min säng haha så hon fick vila sig lite innan hon åkte hem.


Friday

I fredags hade vi mer halloweenpyssel. Vi klippte ut pumpor från flingpaket och så fick barnen måla och dekorera med glitter, papper, pärlor m.m de blev väldigt fina!
Sedan tog jag Camilla till baletten och jag och Catherine åkte till dunkin Donuts och fikade.

Det var planerat att jag med min lcc-grupp skulle gå till ett hounted house men det regnade så mycket så det blev inställt :( jag såg verkligen fram emot det men vi ska försöka gå dit nästa fredag istället, hoppas det blir av !


Daylight

Dagen efter Jck-o-lantern tog jag med barnen för att få se pumporna i dagsljus. Tyvärr hade de stängt av vägen men vi fick se lite iallafall . Jack-o-lantern var ju på zoot så efter vi kollat på pumporna fick barnen leka i parken och gå och kolla på djuren.

Man blir bortskämd här med pynt och inlevelsen folk har för högtider. Jag verkligen älskar åka förbi hus där de går in hundra procent med att dekorera inför halloween!! Och affärer som pyntar och bäst är alla event som hålls! Sverige borde verkligen ta efter USA gällande skapa stämning inför högtider/fest !


Jack-o-lantern

Igårkväll gick jag och några kompisar till Jack-o-lantern som är över 2000 pumpor dekorerade och upplysta! Det var kättecoolt att se! De var massor med olika motiv och varje år gör de nya pumpor med nya motiv. Min favorit var såklart de med Titanic temat !!
Först var jag besviken för jag trodde inte det var äkta pumpor för det skulle ju varit helt otroligt men så fick jag reda på att alla pumpor var äkta pumpor!! Fatta vad häftigt!


Girly girl

Camilla kom till mitt rum igårkväll och ger som i vanlig ordning komplimanger när man har fixat sig lite. Hon märker Direkt om man har på sig lite extra smink eller smycken. Extra förtjust är hon i örhängen. Och hon blev överlycklig när jag erbjöd henne att få lite läppstift på sina små läppar. Då kände hon sig jättefin och stog och speglade sig och gjorde pussmunnar. Camilla är en riktigt girly girl


Halloween arts and crafts

Idag gjorde vi halloween pyssel. De fick dekorera sina pumpor, klippa, klistra och måla egna pumpor. Hjälpa mig ta ut allt kött i stora pumpan och så gjorde de halsband av apelsinskal och pärlor.
Det var första gången jag gjorde en halloweenpumpa och den blev ju asbra så Nöjd tjej här! Men sjukt vad mkt kött det var i pumpan herregud vad jag fick gröpa! Jag tog vara på kärnorna och rostade dem i ugnen. Så det blev rostade honungs/salt pumpakärnor mumsigt blev det!
Tjejerna tyckte det var jättekul att få ha lite specialpyssel så det var värt all tid det tog för att städa allt sedan... Catherine sa " det här kommer att bli den bästa halloween någonsin"
Tror jag fortsätter på halloween teama nästa gång vi pysslar...

Nytt projekt som jag börjat med är scrapbook . Det är som ett fotoalbum men man pysslar och dekorerar varje sida så de blir personliga och speciella. Så igår köpte jag en bok och massor med scrapbook-klistermärken och så skickade jag iväg massa bilder för framkallning. Så nästa vecka kan jag sätta igång :) jag var lite tveksam till att göra en scrapbook först för det är så dyrt med allt material och boken är ganska stor.. Men sedan kom jag på att det blir perfekt att sitta och pyssla med om de mörka och kalla kvällarna som nu väntar. Och så kommer det bli väldigt kul att titta i min bok i framtiden " om mitt äventyr i USA" :)


Chicago pic

 

We Died after 10

Det var Sjukt Kul att springa zombie racet!!! Men fan vilken chock det var i början och så svårt! På en gång blev vi jagade av massa äckliga zombies som såg ut och lät äckligt!! Vissa stod bara och väntade på dig och vissa gömde sig och hoppade fram!! Äckligast var det när du hade sprungit förbi dem och slappnade av och då kom de efter och jagade dig ! Haha jag blev så rädd jättemånga gånger! Och vi fick springa i lera och gå i iskallt vatten. Hoppa över hinder och springa genom en spökskog. Och överallt fanns det zombies som lurpassade! jag hade velat gå i mål med minst en flagga men det var Omöjligt! Jag och Anna (och alla andra) förlorade alla sina flaggor efter typ 10 minuter. Det var för många zombies :D
Mot slutet sprang jag förbi en tjock kille som var zombie och så började han jaga mig men han slutade aldrig!!! Haha trodde inte att han skulle kunna hinna med mig men han var tätt bakom fast att jag sprang så fort jag kunde. Och han slutade inte förrens jätte långt!
Ja alltså nu har vi invigt hösten och halloween på bästa sett och skulle gärna haft detta som en tradition! Jätte rolig erfarenhet!


Zombie run

Ooh yeah imorgon är dagen!! Jag och Anna åker till Six flags imorgon för att springa för våra liv! Vi kommer att springa ett race på 5 kilometer och klättra, krypa, gå i lera samtidigt som vi blir jagade av zombies!!! Ghaaa!
Vi kommer få 3 flaggor runt magen som representerar våra liv och vår uppgift är att gå i mål i liv och zombienas uppgift är att ta våra liv (flaggor)! Det blir riktigt kul men kanske sjukt läskigt?! Efter racet kollar vi läget inne på Six flags och kanske åker lite karuseller för att sedan skynda hem till barnen..
Jag har aldrig varit ett fan av springtävlingar eller lopp men tar man med zombies så blir det plötsligt intressant enligt mitt tycke :D


Pumpkins

Igår körde vi förbi ett ställe med hundratals pumpor och idag körde vi dit för att välja ut några pumpor och ha höstfika på en filt. Det var väldigt mysigt och barnen tyckte det var jättekul bland alla pumpor. Efter barnen noggrant gått runt och kollat och valt ut varsin pumpa så fick de fika och varmchoklad... Efter ett tag blev det väldigt kallt så vi åkte till en lekplats så att de skulle bli lite varmare men då började det regna... Höst höst höst ja nu är verkligen sommaren ett minne blott!


leaves fall

Här är bilder från idag och som ni ser är det riktig höst här nu! Jag frös när jag vaknade idag så jag låg och funderade på om det var för kallt gör att gå upp till gymmet och min slutsats blev JA! Jag låg kvar och myste istället och hoppas på att jag ska känna mig mer motiverad ikväll..


Sunburn

Isaline får sin solbränna till ära ett eget inlägg! Så här kan man se ut efter en dag på cykel


Block Island

Ja så i lördags efter 4 timmars sömn körde jag till Narraganset för att träffa Patrik, mai Linh och Isaline . Mai Linh, Isaline och jag tog färjan över till block Island och hyrde cyklar för att utforska och spendera dagen där. Det var en perfekt dag med solsken och frisk luft! Efter några timmars cykling tog vi paus på stranden men snacks och glass.
Jag lyckades tappa två av två glassar som jag köpte men ack vilken tur att de gick att äta endå! Vad har jag för problem med att tappa mat?!
När vi kom tillbaka på fastlandet träffade vi Patrik och åkte till en Kina restaurang.


Friday night

I fredags gick jag och Anna och satte oss på en restaurang och tog några drinkar. Vi satt och kollade in söta killar, fast det var mest Anna som kollade och blev irriterad om jag missade någon haha. Det var väldigt trevligt och kul! Efter träffade jag Sarah ( student på Brown) och vi gick och kollade in en fest sedan gick jag hem men fick till min förvåning se att klockan var två på natten? Tiden hade bara sprungit iväg och det betydde att jag fick 4 timmars sömn för dagen efter skulle jag och några kompisar till block Island...


Fall


In the woods

Igår tog jag barnen till en skog och hade höstmysigt! Vi hade picknick med frukt, mackor och såklart varmchoklad!!
Barnen tyckte det var jätteroligt och jag älskar att vara i naturen så dit kommer vi åka fler gånger.
Barnen samlade kottar, ekollon mm i ett spann som vi tog med oss hem för att sedan göra "skogs-teckningar"


Vermont

Igår kom jag hem från Vermont. Det var väldigt fin natur där men vi hade otur med vädret ( kallt och regnigt) . Bröllopet var också fint men speciellt. De gifte sig i deras lada och ceremoni började med en meditationgång och fortsatte med poesi... Gästerna var klädda i kängor och Fleecetröjor . Men alla var väldigt trevliga ! Det är spännande att se hur andra tycker saker ska vara och hur man är och klär sig... Men lite komiskt att uppleva detta i just Vermont för vad jag kunde lägga märket till på marknaden var just att alla var som bönder haha.
Jag gick alltså på bröllop, gick och shoppade i city och gick på marknad, väldigt trevlig weekend!
Det var dock inte så vidare trevligt på vägen upp då jag blev jätte åksjuk och höll på att spy...jag satt och försökte tänka bättre tankar och må bättre men så tittar anna bak på mig och frågar hur jag mår. Då brast det och jag börjar gråta ( förstå hur illa jag mådde) . Vi stannar bilen så att jag ska få lite frisk luft och få sitta i framsätet..när jag går ur bilen snurrar allting och min läpp är avdomnad! Men jag mådde bättre sedan och på vägen hem satte jag mig i mitten så att jag kunde se vägen...
Men Höjdpunkten var kanske att jag hittade en perfekt handväska som jag letat efter så länge!! ;D